10 Ocak 2013

Fotoğraf makinasından kumbara olur mu?






Ben gazeteci olmaya karar verince babam almıştı bu emektar Pentaks’ı bana. 50 liraya satın almıştı o dönem bu ikinci el makinayı. İkinci el olmasından dolayı çok tadilattan geçti. Hem deklanşör hem de film makarasının sarma bölümünde sık sık arıza sinyalleri verdi. Ama ben hiç vazgeçmedim. Lise yıllarımda hem dershanede hem de okulda çok fotoğraf çektim. O dönemin meşhur parkı Karaalioğlu Parkı’nda da deklanşöre çok bastım. Filmlerimi banyo ettirmek için de mahallemizde bulunan foto Sanat’a koştum hep. Oranın sahibi öğretmişti ilk bana hava karanlıkkken ve güzndüz hangi değerlerde fotoğraf çekeceğimi....

Ama işte digitaller çıktı mertlik bozuldu. 


Üniveristede çok istememe rağmen digital bir makinem olmadı. Ancak işe ilk başladığımda elime aldım Nikon D80’imi. Çok sevdim kendini. Çok fotoğraf çektim. Yere çok düşürdüm ama o da benden bıkmadı. Evlilik hediyesi olarak Nikon D300s’imi elime alınca onun da papucu dama atıldı. Şimdi kız kardeşimde 18-135 objektifimle birlikte hayatına devam ediyor...

Aslında size yeni kumbaramı tanıtacaktım. Ama biliyorsunuz ben lafı uzatmasam olmaz.
Facebook’ta İstanbul’da yaşayan öğretmen arkadaşım Derya’nın, bir başka öğretmen arkadaşlarına bu fotoğraf makinesi formatındaki kumbarayı aldıklarını görünce yüzsüzlük yapıp ‘Ben de isterim’ dedim. Modu’da satıldığını duyunca hemen ertesi gün Mudo’ya gittim ancak kalmadığı için alamadım. Ama bu ziyaret o gün evimize güzel bir çerçeve ile dönmemize vesile oldu diyebilirim... Ertesi gün de arkadaşım İstanbul’dan bu güzelliği aldı bana ve gönderdi. Kendisi ile şimdi büyük bir aşk yaşıyoruz desem yalan olmaz...

Şimdi bu kumbara makine evimizin en güzel köşesinde alınacak yeni objektif için içinde bozuk paraları biriktiriyor. Yeni objektif alacak parayı denkleştirince ve kendisine kavuşunca onun da fotoğrafını paylaşırım sizlerle. Ama daha çokk fırın ekmek yemesi lazım bu kumbaranın...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

ne güzel anlatmışsınız, benim de nikon 5100'um var.
Nice güzel fotoğraflara diyelim.

dersaadet dedi ki...

Teşekkür ederim:)

Elif Ayvaz dedi ki...

Erkek arkadaşımda da Nikon D 300S var. Ama bana çok ağır geliyor o makina. (Kilo olarak. :)) Turist rehberi olacağım için tamamlamam gereken zorunlu bir Türkiye turum var. Ben de bir Nikon almak istiyorum ama o kadar ağır olmayanından. :) Çünkü dağ-bayır, ören yeri vs. dolaşırken beni çok zorlayacağını düşünüyorum. Yoksa çok sevdiğim bir makina ama taşımak çok zor benim için.

Kumbaraya bayıldım. Varsa hala -yarın gidip bakacağım- erkek arkadaşım için alacağım bir tane.

dersaadet dedi ki...

Elif bence Nikon D300s'den vazgeçme. Güzel de bir geniş açılı objektif al, diyafram aralığı 2.8 olsun hatta. Eline böyle bir şans bir daha geçmez ben sana söyleyeyim:)) Türkiye'yi gezeceksin madem iyi bir makine ile gez. Hadi o olmadı, makinayı taşımak için en kısa sürede kilo al:)) Aslında çok da ağır değil, belki alışmadığın için öyle gelmiştir.

Kumbaradn umarım bulabilirsin. Çok daha farklı konseptte de var bunlardan, kamera ve daha eski makine tipinde kumbaralar, ama oldukça pahalı geldi bana.

Not: Nikon D300s'den vazgeçmeeeeee:)

Elif Ayvaz dedi ki...

Eğitim gezisi olduğu için hem not tutacağım hem fotoğraf çekeceğim hem de grubumu çekeceğim. Herkesin birbirinden sorumlu olduğu bir grubu oluyor.
Yani aslında ben de çok seviyorum onu. Çok da iyi. Ama ne bileyim.
Ben biraz daha düşüneyim bunu. Para biriktirmeye de devam ayrıca. :))

Çok mu pahalı? Doğum günü var 16 Ocakta. Hediyesi hazır da yanına da küçük küçük bir şeyler ekliyorum. Bunu da beğenirdi. Çok uçuk bir fiyatı varsa alamam şimdilik. :(

dersaadet dedi ki...

Yok yok bu kumbara 30-35 TL arasında yanılmıyorsam, hediye olduğu için bilemedim:)) Diğer konsept kumbaralar 100 TL falan. Körüklü fotoğraf makinası şeklinde olan vardı mesela, fiyatı öyleydi. Keza çok güzel radyolar da var, onlar da uçuk. Yok yani param olsa inan kıyarım alırım o derece güzeller:))

Ben gazetecilik yaptım 3 yıl. Bu makinanın yanında çantamda (fotograf makınası cantamda) ses kayıt cihazı, flash, ekstra bir objektif, şarj cihazları, piller, cüzdan, gözlük, kulaklık ve bi ton ıvır zıvırı da taşıdım. hem de Antalya'da:) Böyle bir çantayla iğne atsan yere düşmez denilen yerlerde çalıştım. O yüzden gözünü korkutma, makina için çantanı küçük tut. Hatta not almak zor diyorsan bir ses kayıt cihazı al, USB özelliği olan. Bilgisayarına yedekleyip dönüp dönüp dinleyebilirsin:)

Elif Ayvaz dedi ki...

Ses kayıt cihazı iyi fikir. :)
Bu gidişle ben de o makinadan alacağım galiba. :)

İnşallah vardı Kuşadası'ndaki Mudoda. Her zaman her şey bulunmuyor burda. Yarın gidip kesinlikle bakacağım. :)

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. :)

dersaadet dedi ki...

Kullanma konusunda sıkıntılı değilsen bence al. Yarın se skayıt cihazını da al bence, bende Philips'in Voice Tracer LFH0622 numaralı ürünü var gayet kullanılışlı. Umarım bulursun Mudo'da çünkü ben Ankara'da bile bulamadım. Kolay gelsin:)

Elif Ayvaz dedi ki...

Ben de aldım bu kumbaradan. :) Dün doğumgünüydü erkek arkadaşımın. Çok beğendi. :)) Çok teşekkür ederim, sizin sayenizde görmüş oldum. :)

dersaadet dedi ki...

Bulmana cok sevindim. Vermeden once icine ugur parasi da atsaydin:)

Elif Ayvaz dedi ki...

Attım attım. :) Hatta o da yeni bir lens için para biriktirmeye çalışıyor. Kumbaranın içinde ne kadar birikirse onları da biriktirdiği paraya ekleyeceğini söyledi. :)

dersaadet dedi ki...

Ohhh süper valla. Bizimki de o işe yarayacak. Zaten kocaman bir kumbara, biriktir biritir dolmaz:)