06 Ocak 2013

Biraz hüzün, biraz neşe olsun adı...






Ben aslında fallara pek inanmam. Ama baktırmayı severim. Birisini buldum mu da yakasını bırakmam.

Dün evimize gelen arkadaşlarımızdan birisine sardım bende. Yemek ve çay faslından sonra ‘Hadi kahve içelim falımıza bak’ diyip kendimi mutfağa attım. Genelde falımda çıkan şeyleri anımsamam ama bu sefer Caner bana anımsattı sağolsun. Dün ‘Ağlayacaksın ama ferahlayacaksın’ diyince arkadaşım ‘Yahu neye ağlayacağım ki’ demiştim içimden. Ama bugün Caner İstanbul’a iş için gideceği zaman uzun süre ağladım. Canım sıkıldı. Bana sarılıp ‘Bak dün falında çıkmıştı, kötü düşünme, ağladın ferahladın’ diyince gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Nasıl anlatılır bilmem ama bu sefer bu iş seyehati bana fazlası ile koydu. Kendimi çok yalnız hissettim. O gidince evimiz ev olmaktan çıkıyor sanki. Sıcaklığını yitiriyor. Canım ne yemek yapmak istiyor ne de yemek yemek. Onun yastığını koklayarak uyumak istiyorum böyle zamanlarda. Çok seviyorum işte...  Başka nasıl anlatılır ki...


Neyse, bu kadar duygusallık yeter değil mi... Nazlı Eray’ın ikinci kitabını da bitirdim. Çok fazla şey yok söylenecek aslında. Bir önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Geç tanıştım, ama iyi ki tanıştım. Ne güçlü bir kalemi varmış dedim kendime. Diğer kitaplarını da okumaya karar verdim. Siz de şayet okumadıysanız okuyun derim bir kere daha...

Not:  Yukarıdaki taş Caner ile tanışmamıza vesile olan taştır. Nazım Hikmet’in mezarından benim için getirmişti. Özel kutusunda diğer taşlarımın yanında duruyor. Ayrıca onun anısına evimizde bir de Nazım Hikmet köşesi vardır.

4 yorum:

Syhn dedi ki...

kocam da kocam.. amaaann kızım olan var olmayan var ayıpn :))))))))
hhahaha yine kendim söyledim kendim güldümm :)
sen niye canerle gelmedin üstelik ben de sana verilmek üzere bekleyen bir şal var ;)
ne kadan harika biriyim ya yine neşelendirdim seni gidiyorum :)

dersaadet dedi ki...

:)) Senin daha iyisi olsun:)))
Şal konusuna gelince, şöyle yapıyorsun canım benim. Marmara Park'a gidiyorsun, metrobüs ile tabi, yanına bir ayran bir de döner ekmekle birlikte şalımı alıyorsun, Caner'e teslim ediyorsun:))

Syhn dedi ki...

aa ne münasebet sen gelecen alacan o şalı benden :D döneri de sana ısmarlatcam, kızdım :D

dersaadet dedi ki...

Her şeyi devletten beklemeyin anacım:) Ben sana döner ısmarlayayım sen de bana Bambi'den ıslak hamburger:))