31 Aralık 2011

Kırımızı papuçlu gazeteci gelin...



Düğün öncesi çok üfürdüm biliyorum. Yok efendim ben öyle çalgılı çengili düğün yapmam, yok efendim gelinliğim kısa olacak, yok efendim ayağıma topuklu ayakkabı kesinlikle geçirmeyeceğim diye.

Peki ne oldu?

Aile eşrafının kararı ile düğün yapılmasına karar verildi. Hava şartlarından dolayı açık bir yerde yapılamayacağı için ve kesinlikle(!) nikah fikrine sıcak bakmadıkları için bir düğün salonu bulundu. Benim ‘yuvarlak masa’ takıntım da göz önünde bulundurularak salonu yuvarlak masalarla bezeli bir salon da tutuldu. Kuru pasta limonata tadında, çalgılı çengili (salonun sahnesi insan boyunu geçiyor, çok çirkin) bir düğün yapılmasına karar verildi.

Gelinlik derseniz, kısa olsun hatta gelinlik hiç olmasın be kot tişörtle de gider düğün yaparım diyen bana inat yine aile eşrafının istediği oldu. Elaleme ne deriz sıkıntısı ağır basınca gelinlikçinin yolu tutuldu. Kardeşten kalma bir gece elbisesi model olarak önerildi, üzerinde birkaç değişiklik yapılarak modele karar verildi.



Söz konusu damat 1.92 boyunda olunca ve gelin de 1.58’lik boyu ile damadın koltuk altı hizasına gelince ayakkabı için de bir seçim yapmak gerekti. İnce topuk giyilemediği gerçeği göz önünde bulundurularak girilen ilk ayakkabıcıda platform ayakkabı denenerek alındı. Rengi konusunda ise kırımızı olması ısrarla istendi.

şimdi ben bu kırmızı ayakkabılarla bugün gelinlik provasına gideceğim. Düğünde de konsmatris havasında masaları gezeceğim. Oynamaktan nefret eden bünyem, düğünde şayet birkaç duble bir şey yuvarlarsa ancak sahneye kendisini atacağından pek bir meshudum. Ben hala bir doğa olayının yaşanmasını ve düğün yerine nikahla kurtulmayı umuyorum.



Ha bir de düğünde çalınacak şarkıların Türk Halk Müziği’nin ‘oynak’ havalarından olmasını istiyorum. Eğer varsa aklınızda bana birkaç parça lütfen söyleyin. Şayet orkestra ‘Angaranın kızları da büklüm büklüm yolları’ diye bir şey çalarsa, o sahneye atlar onların saçlarını başlarını yolarım. Benim düğünün böyle bitmesini istemezsiniz değil mi:)?

9 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ayakkabı süpermiş çok beğendim, "allı gelin"e yakışır. el çiçeğine de aynı renk bir kurdele eklesen keşke hoş dururdu hatta saçına da.
Eminim ki oynayacaksın hatta herkesten fazla oynayacaksın, zira hep öyle olur. Ayrıca düğün senin tadını çıkarmaya bak:))
Şimdiden mutluluklar...

dersaadet dedi ki...

Teşekkür ederim. Saçıma ben de kırmızı bir aksesuar düşünmüştüm, duvak takmayacağım zaten. Çiçek konusunda net değildim ama güzel fikir. Tek eksiğim şimdi takı. Kolye takmayacağım sadece küpe takacağım, ona karar verdim.

Syhn dedi ki...

heyecanla bekliyorum düğünü!!
nasıl geçecek nasıl eğleneceksin ama sonra nasıl hiç bir şey hatırlamayacaksın.. bilemezsin :))

çok evlenmişim gibi konuştuğumun farkındayım evlenmedim ama çok evlendirdim tıpkı seni de evlendiriyor olduğum gibi :))))))))

gelin çiçeğin nal olacak bu arada?
kırmızı beyaz olsun beyaz ağırlıkla kırmızıyla canlanmış olsun :D

çok göbek atacaksın çoook :)))

dersaadet dedi ki...

Saat taktığım bileğime ince kırmızı bir kurdela bağlamayı düşünüyorum. Tanrımmmm, ben neler düşünmeye başladım. Konuşturma beni:)) Ayrıca oynamayacağım:)

pınarpare dedi ki...

sabah sabah güldürdün beni,helal olsun sana...yok yok sana güldüğümü sanma aynı söylenmeler neticesinde düğün yapmış biri var karşında:)oynamaya gelince eğer gerçekten o hüner yoksa eldeki ile idare ediliyor meraklanma.yapamadığın bişeyi istesende yapamıyorsun.neyse ki içi fıkırdayan bikaç misafir coşuyorda sahnede sen sadece birkaç alkışla ve oynuyormuş gibi yapmakla yırtabiliyorsun:)tecrübe ile sabittir!!!

dersaadet dedi ki...

Pınarpare, tecrübeler beni çok korkutuyor bilesin:)

Adsız dedi ki...

ne çok rotak yanımız var :) benim de bu yıl düğünüm var ama seninki bayağı yakın sanırım :)))

dersaadet dedi ki...

Benim düğün 4 Şubat'ta. Az kaldı:)

hd film izle dedi ki...

Umarım istediğin gibi olmuştur. Konuyu siteni yeni görünce okudum ve kaleminin iyi olduğunu söyleyebilirim. Eğer makale veya diğer gündelik yazılarını başka platformlarda paylaşmak isterseni paylaştığım linkin iletişim sayfasından benimle irtibata geçebilirsin. İyi günler. :)