22 Ekim 2011

Mino'nun Siyah Gülü...



Ben bu bahar çok değiştim anne
Yüreğim durup durup rüzgarlanıyor...


Böyle başlıyor şarkı. Piyano eşliğinde. İçinize işliyor. Kitap gibi…

Bir yıl kadar önce tanıştım ben Hüsnü Arkan ile. Ayıplamayın hemen. Genelde dinlediğim kişilerin isimlerini bilmem. Oysa daha orta okuldayken ‘Düşer Sokağı’ ile hayatıma girmişti. Anımsayamadım. Albümünü alıp dinlediğimde, kendimi dinliyormuş gibi hissettim. Aşık değildim ama aşık oldum. Aşkı yeniden tattım. Adile Naşit’in sesini duyar gibi oldum. Öyle zaman oldu ki, bulunduğum ortamdan soyutlanıp hayal kurarken buldum kendimi. Sonra durmadım, albümü hediye ettim, başkaları da duygularıma ortak olsun diye…

Geçenlerde de kitapçıda Hüsnü Arkan’ın kitabına rastladım. Niyetim başka bir kitap almaktı. Hakkımı ondan yana kullandım. Ama ne iyi ettim. Şarkıları gibi içime işledi kitabı da.

Henüz bitiremedim kitabı, ikinci günüm. 55 sayfa falan kaldı. Ama daha fazla dayanamadım. Size de anlatmak, sizinle de paylaşmak istedim.



Siz hiç Hüsnü Arkan dinlediniz mi? Eğer dinlediyseniz, aynı naiflikte bu kitap da. Olay örgüsü o kadar güzel, ayrıntılar hikaye ile o kadar bir ki. Hüsnü Arkan kitabı size okuyormuş gibi hissediyorsunuz. Bir anda şaşırıp kalıyorsunuz bir diğer bölüme geçerken. O kadar duygu yüklü ki, birkaç gözyaşı damlası akıyor kitabın sayfasına. O kadar gerçekçi ki, kendinizden çok şey buluyorsunuz her bir sayfada. O kadar yalın ki, o kadar yalansız ki…

Şimdi inanmayacaksınız ama ben bu kitaba bağlandım. Şimdi gözlerim doluyor yazarken. Daha fazla bahsetmeyeceğim Mino’nun Siyah Gülü’nden. Alıp okuyun derim. Hafta sonunda çıkın dışarıya, bir cafeye, deniz kenarında bir banka oturun. Rüzgara akıtın gözyaşlarınızı. Okuyun, dinlenin. Yeniden aşık olun, hayata yeniden başlayın. Düşünün, düşündükçe çoğalın.



Eve gidince de kitabın hediyesi olan Hüsnü Arkan’ın tek şarkılık o CD’sini dinleyin. En başına gelerek, tekrar tekrar dinleyin. Ve ‘Mino’nun Siyah Gülü’nü kitaplığınızdaki en güzel yere koyun. Ben öyle yapacağım…

16 yorum:

serrose dedi ki...

cok ama cok merak ettim.Sanirim simdiye kadar okudugum en merak ettiren kitap yazisi oldu bu.
Keske yakinlarimda kosacabilecegim bir kitapci olsaydi.
Not aldim en kisa zamanda okuyacagim.
Husnu Arkan`i ilk kez duyuyorum

dersaadet dedi ki...

Ofisteyim, haber yazmayı bıraktım. Bugün ölü gün benim için. Kulağımda Hüsnü Arkan, kitabı iştahla okuyorum.

Türkiye'ye yakında gelecek misin bilmem ya da internet üzerinden alışveriş yapabiliyor musun bilmem ama mutlaka edinmelisin.

Ezginin Günlüğü'nde söylerdi Hüsnü Arkan. Bıyıklı, gözlüklü, naif bir adam. anımsarsın görürsen. Şimdi solo albümleri çıkıyor. Ona da bir bak derim. Bu arada listenin başında olsun:))

serrose dedi ki...

Bak simdi daha da merak ettim :)
Ablamla en yakin arkadasima bu linki maille yolladim.
Belki takip ediyorsundur suanda bir kitap almayacagim rejimindeyim.Ocak 1 e kadar dayanmayi dusunuyorum.Sonrasinda hemen alacagimdir.
simdi google gorsellerden baktim tanidim ;)

bir de blogunla ilgili soylemek istedigim 2 sey var.
Yorumlarda kelime dogrulatmayi kaldirirsan daha kolay olacak bizim icin ;)
Bir de baglantilarini acar misin?Boylece yazilarini kolayca tweetleyebilir ya da paylasabiliriz ;)

dersaadet dedi ki...

İnternet kurduyum derdim bir de. Nasıl yapılacağını bilmiyorum. Dur bir bakayım:)

serrose dedi ki...

Bir bak yapamazsan haber et.
Kelime dogrulatma ayarlarda var yorumlar ana basliginin altinda

Baglantilar ile Marjo guzel bir blog yazisi yazmisti bulamadim yaziyi link verecektim sana

dersaadet dedi ki...

Hallettim, bak bakalım olmuş mu:)

Leylak Dalı dedi ki...

Kitabı ben de merak ettim, alayım bari:) Hüsnü arkan'ın son albümünü günlerce kesintisiz dinlemiştim:
"Bugün günlerden güzellik, sefa geldin hoşgeldin
Ah bu yağmur yalnızlığımmış dindim efendim"
Çok güzeldi, çok...

dersaadet dedi ki...

Hoşgeldin insanın yüreğine işleyen bir parça. Sadece bu şarkı için alınır o albüm. Kitap da alınır, o da yüreğe dokunuyor...

sermoon dedi ki...

Merhaba!
Serrose'm tavsiye etti hemen aldım.Tadına doyulmuyor kitabın.İnsanı alıp bilmediği yerlere götürüyor.Bitmesin istiyorum :)
Tavsiyeniziçin çoook teşekkürler

dersaadet dedi ki...

Teşekkür ederim. Bugün idefixe'ten sorgulattım, Hüsnü Arkan'ın birkaç kitabını daha gördüm. Cahilliğime küfrettim. En kısa zamanda onları da alıp okuyacağım. Bu arada beğenmene gerçekten sevindim.

Leylak Dalı dedi ki...

Kitap şu anda elimde ve bırakamıyorum. Gerçekten çok güzelmiş. Bana Füruzan öykülerinin tadını verdi. Tanıttığınız için teşekkür borçluyum ve bu kitap bitince ta Japonya'ya Serrose'ye uçacak:))

dersaadet dedi ki...

Ben teşekkür ederim asıl:) Japonya fşkrini beğendim:))

Syhn dedi ki...

evet. kesinlikle okuyacağım!

dersaadet dedi ki...

Bir an önce hemde:)

Boş Defter dedi ki...

Mino'nun Siyah Gülü ile ben de Serrose'nin son yazısıyla tanıştım...merak bulaşıcıdır derler...şimdi ilk fırsatta kitabı bulup okumalıyım!

dersaadet dedi ki...

Vakit kaybetme derim:)