08 Aralık 2010

Son verdim...

Uzun süre önce gittigidiyor aracılığı ile internet üzerinden alışveriş yapmaya başlamıştım. Aslında niyetim antika bir saat satın almaktı, ama hem ben açık arttırma işini beceremedim hem de internete güvenemedim. İşin ucunda çok para verip öylece kalakalmak da vardı. Antika işinden vazgeçince ben de kendimi elbisedir, takıdır sardırdım. Ama pek iyi etmedim. Aldığım saf gümüş takıların hepsi ‘saf gümüş kaplama’ çıktı –neyse ki satıcı geri almayı kabul etti, hoş 26 TL’mi yedi- ya da fotoğrafta göründüğü gibi çıkmadı. Ve ben de internet üzerinden alışveriş yapma durumumu, alışkanlık haline getirmeden sonlandırmaya karar verdim.

Aslında ben internet üzerinden iletişim kurma konusunda pek başarılı değilim. Bundan birkaç yıl önce üye olduğum bir “iş” sitesinin forumuna Antalya ile ilgili “Antalya’yı sevmiyorum” yazdığım için – ki ben hiçbir zaman bir yerin insanına yönelik değerlendirme yapmam, sevmediğim şehirlerdir- şovenistlerin saldırısına uğramış ve siteden üyeliğimi iptal ettirmiştim. Uzun zamandır da sitelere falan üye olmuyordum. Alışveriş aşkı antika ile birleşip, üstüne Antalya’nın antika konusundaki kıt imkanları yerleşince kendimi o siteye atmıştım. Atmaz olaydım…

Pişmanlıklarımı ulu orta yazmaktan ya da söylemekten çekinmeyen birisiyim. Ve sanırım ben bu internet üzerinden alışveriş işini beceremedim. Tanıdığım demeyelim de internetten kolayca alışveriş yapan ve memnun kalan insanlara çok tanıklık etmişimdir, ama ben neden beceremedim bilemedim.

Bazen kitaplarımı www.idefixe.com adresinden almıyor değilim. Kitaplara dokunarak satın almayı seven ben, arada indirimleri görünce dayanamıyorum. Kendimi tatmin etmek için de birkaç kitabı kitapçıdan almak için bırakıyorum. Sonra onlar evde dağ gibi büyüyor ve ben üstlerine her seferinde yeni kitaplar ekliyorum. Açlığımı da bir türlü bastıramıyorum.

Sonuç olarak içinde ne yazdığını bildiğin bir kitabı internet üzerinden satın alabilirim ama hem sevdiğim ve alışveriş yapmaktan büyük mutluluk duyduğum iki ‘gümüş’cüme ihanet etmemek hem de kıyafetleri üzerimde görerek almak için internet üzerinden bu tür şeyler satın alma işine bir son verdim… Vatana millete hayırlı olsun…

4 yorum:

ayci dedi ki...

bana kalsa herşeyi internetten hal edesim var.

sokaga cıkıp alışveriş yapmak ölüm beim icin. sevmiyorum dükkana gir cık gir cık...bu yüzden arkadaslarım cıktıgında ben genellikle onlar anca bir kahve icmeye oturdukları zaman yanlarına gidiyorum.

dersaadet dedi ki...

Ben de tek başıma çıkarım alışverişe, birilerini yanımda istememn. Dükkans ahipleri ile sohbet etmeye de bayılırım.ç Yok yok bu internmet alışverişi bana göre değil:)

Syhn dedi ki...

alış verişin her türlüsünü seviyorum ya dokunarak olanı sanal olanı kiatp olanı ayakkabı olanı.. :D

o nedenle gel bu sanal ortam alış veirşine o kdr soğuk bakma diyorum ben :P

yukardaki yazına ithafen..
hey!
neler oluyor :))

dersaadet dedi ki...

Seyhan, yok yok ben tövbe ettim:)

Yukarıdaki yazıya yanıt; Aşık oluyorum eyvah yerimde duramıyorum:)