09 Kasım 2011

Sen İdefik’te misin…



Aslına bakarsanız ben de sizlerdenim. Yani kitap görünce dayanamayanlardan. Kitaplığımda aldığım ve okumadığım bir sürü kitap var. Çoğu araştırma kitabı. Roman okumayı sevdiğimden önceliğimi onlara veriyorum, ama sonra başka bir roman çıkıyor, sonra başkası ve diğer kitaplarıma sıra gelmiyor.

Benim bu kitap ‘hastası’ halimi gören sevgilim, biz evlenen kadar kota koydu bana. Geçenlerde Mino’nun Siyah Gülü’nü ve İnci Gibi Dişler’i hediye etmiş olsa da kitaba dokundurtmuyor, kitapevlerinin önünden geçmeme dahi izin vermiyor. Sıra internete gelince kota koyamayacağı için de içi içini yiyiyor biliyorum.

Az önce ben yine idefixe girmişken onu aradım. Vedat Türkali’nin Fatmagül’ün Suçu Ne kitabının yeni basımı yapılacakmış, görünce ‘aaaa’ diye bir tepki verdim. Ne oldu dedi, böyle böyle diye anlattım. Bana verdiği tepki aynen şu oldu, ”Sen İdefixte’ misin?” Ağlanacak halime güldüm dostlar.

Şimdi ben en son İdefixe alışverişimden aldığım üç kitabın ikisini bitirdim, hediye aldığım iki kitaptan da birisini yedim yuttum, diğeri beni sarmadı zamanı gelince elime alayım diye bıraktım. Şimdi beni bekleyen bir tane taze kitabım var, onu da okuyacağım. Sonra ne yapacağım bilmiyorum.

Aslında kitap alamıyorum diye kitap hediye eden blogerları takibe aldım, kendimden utanıyorum. Bana çıkmıyor, kaç kere denedim ama yılmayacağım. O kitaplar benim olana kadar savaşımı sürdüreceğim.

6 yorum:

hayat izlerim dedi ki...

Bu tuhaf ama güzel bir hastalık, kota koymayla falan da başa çıkılmaz:))) Benim eşim beni kendi halime bıraktı artık başa çıkamayınca.
Fatmagül'ün Suçu Ne? nin yeni baskısı mı çıkmış?
Hemen alayım ben de, sağol canım.

Okuma tutkumuz hiç bitmesin, sevgiyle kal :))

dersaadet dedi ki...

Okusun okusun bunları da bana kota koymak neymiş görsün:)) Az önce şimdi kitap alsan ne kadar tutar diye sordu ve ekledi 'heyecanlanma ambargoyu kaldırmadım' :))

Ben idefix'ten baktım, yeni baskısı çıkmış. Ben alamıyorum bari sen al oku:)))

Syhn dedi ki...

çok üzülüyorum gamze..
okuyamıyorum ben artık. hatırlıyor musun, bana, niye bu kdr çok okuyorsun dediğin günleri..
iki postunda bende okuma isteği uyandırdı yata girip uyuyana dr okumalı. -uyuyana kdr ki kısım kısa ama artık hemen sızıyorum..
offf çok kızıyorum.

iyi ki kotan var :D

dersaadet dedi ki...

Seyhan nazarım mı değdi sana yoksa. Anam çok üzüldüm. Aslına bakarsan zaman zaman böyle oluyor. Takma kafana, dinlenince başlarsın yeniden okumaya. Bu arada dün kotayı zorla deldim:) Ayfer Tunç'un Yeşil Peri Gecesi hediye edildi tarafıma sevgiliden:)

Adsız dedi ki...

küçük bir tüyo: edebiyatın genci on8kitap.com her yeni kitabı yayımlandığında bir yarışma düzenliyor, yeni kitabını okurlarıyla ücretsiz paylaşıyor. yeni kitabı mart başı gibi çıkacak diyebiliyorum :(( n'parsınız okuma arzusunun önüne geçilemez:)

dersaadet dedi ki...

bahsettigin yayın grubundana haberdarim:)) Teşekkür ederim. takip edeceğim...